Friday, April 10, 2009

Kimchi Soup





လိုအပ္သည္႕ပစၥည္းေတြက

၁။Kimchi
၂။ ၀က္ရိုး (သို႕) ၀က္ေၿခေထာက္ ကိုၿဖဴေနေအာင္ၿပဳတ္ထားေသာ အခ်ိဳရည္။
၃။ ၀က္သား ၃၀၀ ဂရမ္ေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၄။ ပုဇြန္ ၄-၅ေကာင္ ကို ေခါင္းၿဖတ္ထားပါ။
၅။ ပဲၿပားတစ္တုံုးေလာက္ကို လက္မ၀က္ပတ္လည္ေလာက္အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ။
၆။ မိွုေခ်ာင္းေလးေတြ လက္တစ္ဆုတ္စာေလာက္။
ရ။Meat Ball (သို႕) ၀က္သားအေၾကလံုးထားတာ သင္႕သလို။
၈။ ငံုးဥ ၅လံုးေလာက္ ၿပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာထားပါ။
၉။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးထားပါ။
၁၀။ ၾကက္သြန္ၿဖူ chop လုပ္ထားတာ သင္႕သလို။
၁၁။ ဆီ စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္း။
၁၂။ သၾကား၊ ဆား ၊ ငံၿပာရည္ သင္႕သလို။
၁၃။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပဲၾကာဆံ အေၿခာက္ လက္တစ္ဆုတ္စာေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ။

ခ်က္ပံုခ်က္နည္း အဆင္႕ဆင္႕
၁။ ဟင္းခ်ိဳအိုးလို အိုးနက္နက္ကို မီးဖိုေပၚတင္ ... မီးပ်င္းပ်င္းထားပါ။ ဆီထည္႔ပါ။
၂။ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ chop လုပ္ထားတာထည္႔ ၊ ေမႊးလာရင္ ၀က္သားလွီးထားတာ ထည္႔ေမႊပါ။ ၀က္သား အရည္ကုန္ၿပီး ေၿခာက္သည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၃။ ကင္မ္ခ်ိပံုမွာၿပထားတာရဲ႕ တစ္၀က္ေလာက္ကို ထည္႔ေမႊပါ။ ၂မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ၀က္ရိုးၿပဳတ္ရည္ကို လိုသေလာက္ ထည္႔ပါ။
၄။ ကင္ခ်ိထဲမွ အနီေရာင္အခ်ဥ္ေရမ်ားကိုလည္း ထည္႔၍ ဆူပြက္လာသည္အထိ ၅မိနစ္ခန္႔ထပ္တည္ပါ။
၅။ အသားလံုးမ်ား၊မိွဳမ်ား၊ငံုးဥမ်ား၊ ပုဇြန္မ်ားႏွင္႔ ပဲၿပားမ်ားထည္႔၍ ၄မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ပါ။ ( ၾကိဳက္တတ္လ်င္ ပဲၾကာဆံပါထည္႔တည္ပါ။)
၆။ ဆား ၊ ငံၿပာရည္၊ သၾကားၿမည္း၍ လိုတာထပ္ထည္႕ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ပါ။
ရ။ ၾကက္သြန္မိတ္ အေပၚမွ ၿဖူး၍ စားလို႔ရပါၿပီ။
ထမင္းၿဖဴနဲ႕ လဲတဲြစားလို႕ရပါတယ္ ... ၾကာဆံထည္႕ရင္ေတာ႕ သူ႕ခ်ည္းစားလည္းရပါတယ္ ။ သူ႕ခ်ည္းစားခ်င္ရင္ ဆီေလွ်ာ႔ထည္႔ပါေလ။ ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ ၿမန္မာပါးစပ္နဲ႔ လိုက္မယ္႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။


(ၿမန္မာက်ဳးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)

4 comments:

  1. ၾကည့္ရတာနဲ ့တင္ ေခ်ာင္းေတြဟြတ္.. ႏွာေတြစီးခ်င္လာျပီ.. ခ်ဥ္စပ္မို ့လို ့ေလ...

    ReplyDelete
  2. အိုး… လုပ္တတ္လွခ်ည္လား ဆိ္္ိြရယ္… အေရာင္ေလးကလဲလွ အရသာေလးကလဲ ေကာင္းမယ့္ပံု… ဒါေပမယ့္ တို ့နဲ ့တည့္ဘူး…

    ReplyDelete
  3. ေနာက္တခါ အိမ္မွာ ကင္မ္ခ်ီ ခ်က္စားမယ္ဆိုရင္ ၾကိဳေျပာပါလား ဟင္...

    ReplyDelete
  4. လာလည္သြားပါတယ္ ကင္မ္ခ်ီ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ လုပ္နည္းေလးယူသြားတယ္ေနာ္္။

    ReplyDelete