၀က္သားခ်ဥ္စပ္ေလး ဒီေန႔ခ်က္စားၿဖစ္တယ္။ မဆြိတီရဲ႕ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္ ...
၀က္သား၄၀၀ ဂရမ္ေလာက္ကို အသားခ်ည္း၀ယ္ ေရခဲေသတၱာထဲကထုတ္ၿပီး လွီးေကာင္းရံုအေနေတာ္ေလးမွာ ပါးပါးလႊာလႊာေလးေတြ လွီးထားပါ။ ခဲေနတံုးမွာ လွီးမွ ပိုေကာင္းပါတယ္။ သံုးထပ္သားၾကိဳက္ရင္လဲ သံုးထပ္သားကို ပါးပါးလွီးခ်က္ႏိူင္ပါတာယ္။ ၿပီးရင္ ၀က္သားကို ထံုးစံအတိုင္း ပဲငံၿပာရည္အခ်ိဳရည္၊ ဆား၊သၾကား၊ အခ်ိဳမွူန္႕၊ ငရုပ္ေကာင္း နဲ႕နယ္ထားပါ။ ခ်က္ခါနီးမွ ေၿပာင္းဖူးမွုန္႔ (Corn Flour) ေလး တစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး နယ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ ဥအလတ္ ၂လံုးေလာက္ကကို ၈စိတ္စိတၿ္ပီး အလႊာေလးေတြ ခြါထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃-၄မႊာေလာက္ကို Chop လုပ္ထားပါ။
ဂ်င္း တစ္လက္မအရြယ္ ၂ခုေလာက္ကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၅မႊာေလာက္နဲ႕ ငရုပ္သီးစိမ္း၃-၄ေတာင္႕ (မရွိရင္) ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၅ေတာင္႕႔ ၆ေတာင္႔ေလာက္ကို အတူေရာၾကိတ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးတစ္လံုးေလာက္ လွီးထားပါ။ မရွိရင္ Tomato sauce ထည္႔လဲရပါတယ္။
ငရုပ္သီးမွုန္႔ အေရာင္တင္မွုန္႔ ဇြန္းတစ္၀က္ေလာက္ ၊
ေၿပာင္းမွဳန္႔ေလးကို ေရက်ဲက်ဲေဖ်ာ္ထားပါ။
သံပုရာသီး တစ္ၿခမ္း (သို႔) ရွာလကာရည္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တစ္ပင္ေလာက္ တစ္လက္မအရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
ငရုပ္ဆီပုလင္း အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။ မဆြိတီကေတာ႕Sin Sin တံဆိတ္ Extra Hot ကို သံုးပါတယ္။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၃ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး မီးအေနေတာ္ထားပါ။
ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားတာေလးေတြထည္႕ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားတာေလးပါထည္႕သတ္ပါ။ ဂ်င္းနံ႔ေမႊးလာရင္ ၀က္သားလွီးထားတာထည္႔ ေမႊေပးပါ။ ၃-၄ မိနစ္ေလာက္ ၀က္သား က်က္ၿပီး၊ မာလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နဲ႕ ငရုပ္သီး ေရာေထာင္းထားထာ ထည္႔ အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႕ ၊ ၀က္သားနဲ႕ လံုးၿပီး ဆီသတ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကရင္ ၾကက္သြန္လွီးထားတာထည္႕ပါ။ ငရုပ္ဆီထည္႔ေမႊေပးပါ။ သံပုရာရည္ေလး ေမႊးေအာင္ညွစ္ထည္႕ပါ။ ေနာက္ဆံုးေကာ္ရည္ ထည္႔ေမႊေပးပါ။ ခ်ခါနီး ၿမည္းၾကည္႕၊ ပဲငံၿပာရည္အခ်ိဳရည္၊ သၾကား လိုတာထပ္ထည္႔ၿပီး ခ်လို႕ရပါၿပီ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ေမႊးေအာင္အုပ္ေပးပါ။
္မဆြိတီကေတာ႕ စလံုးက ငရုပ္သီးစိမ္း အနီေရာင္ အရွည္ေတာင္႕ ထည္႔မိလို႕ ငရုပ္သီးဖတ္ေတြမ်ားမ်ားမၿမင္ရပဲ စပ္ပါတယ္။
ငရုပ္သီး မစပ္တာ(အပုေတာင္႕)ထည္႔ရင္ေတာ႕ မ်ားမ်ားထည္႕လို႕ရၿပီး ငရုပ္သီးဖတ္ေလးေတြနဲ႕ အၿမင္ပိုလွပါတယ္။
လာလည္ၿပီး ၀က္ခ်ဥ္စပ္ကို သြားရည္က်သြားပါတယ္ဗ်ာ
ReplyDeleteရွယ္ပဲဗ်ာ ဗိုက္ေတာ္ေတာ္ဆာလာျပီ :P :P
ReplyDeleteသမီးစားခ်င္တာ ဒီအရသာမ်ဳိးပါပဲ.. စမ္းခ်က္လိုက္အံုးမယ္.. ေက်းေက်းေနာ္.. :)
ReplyDelete