Sunday, April 5, 2009
တို႔ဟူး က်ိဳနည္း
ပထမ ေမႊး ပဲစိမ္းမုန္. ကို ေရနဲ.၃း၅ ေရာရပါမယ္ ... အထုပ္ၾကီးတစ္ထုပ္ဆို အိမ္မွာဆန္ခ်င္တဲ.ခြက္နဲ. ၂ခြက္ရွိပါတယ္ ... လူ၄-၅ေယာက္စာေလာက္ရွိပါတယ္ ... တီဆြိတို.အိမ္မွာေတာ့ ၃ခြက္က်ိဳပါတယ္ ... ေရက ၇ ခြက္ခဲြထည္.ပါတယ္။
ၿပီးရင္ ဆားရယ္ အခ်ိဳမွဳန္.ရယ္ ဆႏြန္းမွဳန္.ရယ္ နဲနဲစီသင့္သလိုထည္. ၿပီး လက္နဲ. ပဲမွဳန္.အခဲေလးေတြ ေၾကသြားေအာင္ စိမ္ေၿပနေၿပ ေခ်နယ္ေပးရပါမယ္ ... ဆႏြန္းမွဳန္.ကအေရာင္ေလးလွေအာင္ပါ ...
ေနာက္မိွဳ.ဆို တို.ဟူးကၿဖဴၿဖဲၿဖဲနဲ. လူမမာေရာင္ေပါက္ေနပါမယ္ ...
၅မိနစ္ေလာက္ေခ်ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မီးၿပင္းၿပင္းနဲ.အဆက္မပ်က္ေမႊေပးရပါမယ္ ...ေမႊ ရင္းနဲ. ၄-၅မိနစ္ၾကာလို. ပ်စ္လာရင္ မီးေလ်ွာ့ၿပီး ဆားအေပါ့အငန္ၿမည္း လိုရင္ထပ္ထည္.ပါ ... ၆မိနစ္-၇မိနစ္ၾကာလို..ေညာင္ေစးက်ရင္ အဆင္သင္.ၿပင္ထားတဲ. ခြက္ထဲကိုေလာင္းထည္.ၿပီး ခဲထားလို.ရပါၿပီ ... အေပၚရံေၾကာေလးလွေအာင္ ဇြန္းေလးမွာဆီဆြတ္ၿပီးေခ်ာေအာင္ သတ္ခ်ေပးပါ ... တစ္နာရီေလာက္ၾကာလို. ခဲရင္ သုတ္စား ေၾကာ္စားဖို. အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ။
တို႔ဟူးက်ိဳတဲ.ေနရာမွာ လွ်ိဳ.၀ွက္ခ်က္ကေတာ့ အဆက္မပ်က္ေမႊေပးဖို.နဲ. မီးအေလ်ွာ့အတင္းကို ဂရုစိုက္ဖို.ပါပဲ ... ေနာက္ၿပီး ပဲမွဳန္.အခဲေလးေတြကို ေၾကေအာင္ေခ်ေပး ဖို.လည္း အေရးၾကီးပါတယ္ ေနာက္မိွဳ.ဆို တို.ဟူးက ၿဗဳတ္ကေလးေတြထၿပီး ၾကည္.ရဆိုးပါတယ္ ...လွီးလို.လည္းမေကာင္းပါဘူး ...
မဆီြတီတို.အိမ္မွာေတာ့ တီဆြိရယ္ အိမ္ဦးနတ္ၾကီးရယ္ သမီးရဲ.ၾကီးေတာ္ရယ္ အင္တိုက္အားတိုက္ တလွည္.စီ ေမႊၾကပါတယ္ ... အားလံုး တို.ဟူးသုတ္ၾကိဳက္တဲ.သူေတြခ်ည္းဆိုေတာ့ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးေပါ့...
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေမြးအစိမ္းမႈန္႔ထက္ ခုေစ်းကြက္မ်ာ ေပၚေနတဲ့ (ႏုိင္လြန္ပဲမႈန္႔) က ပုိေမြးၿပီး အရသာ ပုိရွိတယ္အစ္မ၊ စမ္းက်ိဳၾကည့္ပါ။ ထုိ႔ဟူးေႏြးလုပ္စားလဲ ေကာင္းတယ္။
ReplyDeleteစိန္ၿဖိဳးတံဆိပ္ တုိပူးမုန္႔ လဲရွိေသးတယ္။ ကြ်န္မေတာ႔ အဲဒါနဲ႔ပဲ က်ဳိစားတယ္။ ရွမ္းတုိပူးအရသာ လုိပဲ။ အဲ မႏၲေလးက ထုတ္တာထင္တယ္။
ReplyDeleteေၾသာ္ ေခတ္မွီေနတဲ႔ စင္ကာပူပါလားေနာ္... က်ြန္ေတာ္တို႔ မေလးရွားေတာ႔ ဘာမွမရွိဘူးဗ်ာ....ေဖာက္သည္ေပးမလားဟင္...လက္ငင္းေငြေခ်ြစနစ္ေပါ႕...ဟားဟားဟားဟားဟားဟားဟားဟား
ReplyDeleteမမ ႏိုင္းႏိုင္းစေနက တစ္မ်ဳိးေျပာတယ္ တိုဖူးက်ဳိနည္းကို ...
ReplyDeletehttp://www.99sanay.com/2012/08/blog-post.html
အိမ္မွာ တို႔ဟူးလုပ္စားၾကရင္း ဆြိတီဘေလာ့ဂ္ထဲေရာက္လာတယ္ ^_^
ReplyDelete