

စလံုးမွာ ဘယ္ Seafood Resturant မွာၿဖစ္ေစ မမွာမၿဖစ္မွာ စားမိတာကေတာ႕ ကန္ဇြန္းရြက္နဲ႕ ငပိေရာေၾကာ္ထားတဲ႕ KangKong Blachan ပါပဲ ... ငံငံစပ္စပ္ၾကိဳက္တတ္တဲ႕ မဆြိတီတို႕ဗမာေတြ ပါးစပ္နဲ႕ ကြက္တိပါပဲ ...
ၿပင္ထားရမွာေတြက ...( ၄ေယာက္စာေလာက္ေပါ႕)
၁။ ကန္ဇြန္းရြက္ လက္တစ္ဆုတ္စာ အစီး ၃စီးေလာက္ကို ေရေဆး ၃လက္မေလာက္အရွည္ လွီးထားပါ ... ကိုင္းအရင္႕ေတြဖယ္ပစ္ပါ ...
၂။ ဆီ ဇြန္း ၄ဇြန္း
၃။ ခရုဆီ တစ္ဇြန္း
၄။ ငပိ တစ္ဇြန္း
၅။ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၂ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၆။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄-၅ မႊာ
၇။ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ေသးေသးတစ္လံုး ပါးပါးလွီးထား
၈။ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ (အေရာင္လွရံုနည္းနည္
၉။ ငရုပ္သီး အနီအရွည္ေတာင္႕ အစိမ္း ၄-၅ ေတာင္႕ ... အစပ္ၾကိုက္ရင္ ပိုထည္႕ ...
၁၀။ ဆား သင္႕ရံု
၁၁။ သၾကားတစ္ဇြန္း
(မဆြိတီေၿပာတဲ႕ ဇြန္းဆိုတာ ထမင္းစားတဲ႕အခါသံုးတဲ႕ ခရင္းနဲ႕တဲြစားတဲ႕ ဇြန္းပါ။ စားပဲြဇြန္း ေခၚပါတယ္)
ခ်က္ပံုအဆင္႔ဆင္႕က
၁) အႏွစ္အတြက္ အမွတ္စဥ္၄ကေန ၁၁ အထိ ဘလန္ဒါနဲ႕ ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ပါ ...
၂) မီးကို အေနေတာ္မွာထားၿပီး ဒယ္အိုးပိုင္းၾကီးတယ္ပါ ... ဆီက်က္ရင္ အႏွစ္ၾကိတ္ထားတာေတြကို အသာထည္႕ၿပီး ၃မိနစ္၄မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ ...
၃) အနံ႕ေမႊးလာရင္ ကန္ဇြန္းရြက္ ကိုထည္႕၂မိနစ္ေလာက္ အသာေမႊေပးပါ ... ခရုဆီကိုထည္႕ပါ ...
၄) ေရခန္းရင္ေရနဲနဲထပ္ၿဖည္႕ထည္႔ၿပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ထပ္ေမႊ ကန္ဇြန္းရြက္ အစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္ခင္ အေပါ႔ အငံ အခ်ိဳၿမည္း၍ခ်ပါ ....
အင္တာနက္ထဲကပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ ...
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
No comments:
Post a Comment