Saturday, April 18, 2009

မုန္႔လံုးေရေပၚ ...


ဒီေန႔မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္စားရင္းနဲ႔ ဓာတ္ပံုေလးေတြရိုက္ထားလို႔ လုပ္နည္းေလးလဲ ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။


ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ (Glutinous Rice Flour) နဲ႔ ဆန္မွဳန္႔ (Rice Flour) ကို ၃း၁ အတိုင္းေရာပါ။ ဒီေန႔လုပ္တာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၆ခြက္၊ ဆန္မွဳန္႔၂ခြက္ ကို ေရခ်က္ေအး ၃ခြက္ထည္႔ၿပီး ေရာသမေမႊ နယ္ပါတယ္။ ၁၀မိနစ္၊၁၅ မိနစ္ေလာက္ နွံ႔ေနေအာင္ ခပ္နာနာေလးနယ္ၿပီးရင္ မုန္႔လံုးလို႔ရပါၿပီ။ မုန္႔ပိုနပ္ခ်င္ရင္ ၁နာရီ ၂နာရီေလာက္ အ၀တ္ကေလးေရစြတ္ အေပၚကတင္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ ကိုယ္ကေတာ႔ စိတ္ၿမန္သူဆိုေတာ႔ မႏွပ္ေတာ႕႔ပါဘူး။

ထန္းလ်က္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ အစိတ္ကေလးေတြ ရေအာင္ညွပ္ၿပီး မုန္႔လံုးတာေတြကေတာ႔ သိၿပီးသားမိွဳ႕႕႔မေၿပာေတာ႔ပါဘူး။ ပံုမွာသာၾကည္႔ၾကပါေတာ႔။

ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ မုန္႔လံုးထားတာေတြ အသာပစ္ထည္႔ပါ။
မုန္႔လံုးေရေပၚဆိုေတာ႔ ေရေပၚေပၚလာမွ ဇကာေလးနဲ႕႔စစ္ယူရတာပါ။ မုန္႔ကို နွပ္မထားရင္ နယ္ၿပီးၿပီးခ်င္း လံုးတယ္ဆို မုန္႔ေပၚလာလာခ်င္း မဆယ္ပါနဲ႔။ မုန္႔ပိုက်က္သြားေအာင္ ခဏတၿဖဳတ္ေစာင္႔ၿပီးမွ ဆယ္ပါေနာ႔။.
မုန္႔ကလံုးတံုးက ေသးေသးေလး။ မုန္က်က္လာရင္ ပြလာလို႔ မုန္႔လံုးက ပိုၾကီးလာပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ သိပ္အလံုးၾကီးေတြ မလံုးပါနဲ႔။ အလံုးၾကီးေတာ႔ ထန္းလ်က္နည္းၿပီး အရသာမရွိၿဖစ္တတ္ပါတယ္။

အုန္းသီးကေတာ႔ wet market ေတြမွာ ၿခစ္ၿပီးသား ေဖြးေဖြးေလးေတြ ေရာင္းပါတယ္။ တစ္က်ပ္ဘိုးဆို အေတာ္ရပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုလည္း wet market မွာပဲ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ၅မူးဘိုးဆို ရပါၿပီ။ ငွက္ေပ်ာဖတ္ေလးနဲ႔ဆုိေတာ႔ အၿမင္လည္းလွ ေမႊးလည္း ပိုေမႊးသလိုပဲေလ။

ဟိုေန႔က ေစ်းေနာက္က်လို႔ အုန္းသီးၿခစ္ၿပီးသားမရ ရတာသာ၀ယ္လာရပါတယ္။ ဒါခဲြဘို႔ ၿခစ္ဘို႔ဆို တစ္ေယာက္ေယာက္ အကူအညီလိုတယ္။ ဘယ္သူလာကူလုပ္ေပးမလဲ ေစာင္႔လိုက္ဦးမယ္။
ဆင္ေၿပာင္ၾကီး အၿမီးက်မွ တစ္ရေလၿခင္း။

ဟိုဘက္က မုန္႔လံုးေရေပၚကေတာ႔ အုန္းသီး မပါပဲနဲ႔ ဘယ္သူစၿမိဳင္းလိုက္လဲမသိဘူး။ ၄လံုးေလ်ာ႔ေနၿပီ ... း )


9 comments:

  1. ဒီညေန လာရင္ မွီေသးလားဟင္...
    လုပ္ရမွာေတာ့ ပ်င္းတယ္... သို႕ေသာ္ စားေတာ့ စားခ်င္တယ္...
    ျမင္ရေတာ့ ပိုဆိုးတယ္...
    စားခ်င္တယ္... စားခ်င္တယ္... စားခ်င္ပါတယ္ကြယ္... (မမခင္ဦးေမ၏ ေလသံအတိုင္း ထပ္တူ ကူးခ်သည္..)

    ReplyDelete
  2. ရားဘာဒယ္ ... ရားဘာဒယ္ အစ္မေရ ... မနက္ၿဖန္လာပါလား ... ၃နာရီ ေနာက္ပိုင္း ... TT ရယ္ KKK တို႔ရယ္ လာမယ္တဲ႔ ...

    ReplyDelete
  3. ဘယ္သူပါလိမ့္.....
    TT နဲ႔ KKK ဆိုတာ....

    ေအာ္...သိျပီ... သူတို႔ကိုး...
    း-)
    မ်ားၾကေတာ့ မေျပာဘူး...တိတ္တိတ္ေလး လုပ္တယ္....

    ReplyDelete
  4. TT ကို သိေသာ္လည္း KKK ကိုေတာ့ျဖင့္ စဥ္းစား၍ မရပါ...
    မေန႕က ကိုယ့္ဟာနဲ႕ကိုယ္ ရြာေတြလည္ေနလို႕ မလာျဖစ္လိုက္ဖူး ဆြိေရ...
    ေနာက္မ်ားမွေပါ့ေနာ္...
    တကယ္ေတာ့ အဲဒီနားကို ခဏ ခဏေရာက္တယ္...
    ေနာက္ဆိုရင္ ဝင္လာခဲ့မယ္ေနာ္... အာလူးေပးရတာေပါ့...

    ReplyDelete
  5. KKK က အီးပီကြင္းေလ...
    း-)

    ReplyDelete
  6. အမ ေရ... ဆု အ ၿဖစ္ ေၿပာ္ ရအံုး မယ္(ေၿပာ္ က ် လား ၿ လား အမွတ္ မိဖူး..ေက်ာင္း မွာ ဗမာ စာ ဆို ရင္ ဘိတ္ ခ်ီး)
    အမ ရဲ့ အ ခ်ိဳးတိုင္း မုန္ လံုးေရေပၚ လုပ္ တယ္.. မုန့္သားကေကာင္းတယ္.(ဆု တို့ စီ မွာ ေကာက္ညွင္းမုန့္ကရွား တယ္.ေနရာတိုင္း မွာ မရ ဖူး၊ တေန့ကကံေကာင္းခ်င္ေတာ့ hypermarket တခုမွာရွာေတြ့တယ္) ဆုတေယာက္တည္း လွလွ ေလးေတြ၊ အလံုးေသးေသးေလးေတြ လံုး။ လံုး လိုက္အ၀တ္ထေလွ်ာ္လိုက္နဲ့၊ အလံုးေတြကတလံုးနဲ့တလံုးကပ္ထား မိတယ္.. ဒီအၿပင္ အခ်ိန္ကလဲေတာ္ေတာ္ၾကာသြားတယ္... ၿပဳတ္ေတာ့အကုန္ကတ္ကုန္ၿပီး ေပါက္ၿပဲကုန္တယ္..ဆုေတာ္ေတာ္စိတ္ညစ္သြားတယ္..မုန္လံုးၾကီးအရြယ္ၿဖစ္ကုန္တယ္...:P စိတ္မေရွေတာ့လို့ ၿကီး ၾကီး လံုးလိုက္တာ... ဒီမွာ ထညက္ကမရွိဖူး.. ၾကံသကာေတာ့ရိွတယ္.. အဲဒါနဲပဲလုပ္လုိက္တယ္. ေပါက္ ကုန္တဲ့အလံုးေတြကအခ်ိဳေရ ေတြထြက္လာေတာ့....ေနာက္ဆံုး အေရေသာက္ မုန့္လံုးေရေပၚေပါ့... ဟီးဟီး
    ေနာက္တေခါက္ၾကရင္ေကာင္းေကာင္းေလးလုတ္မယ္.. အမဆီကိုinternet ကေနပိုလိုက္မယ္.. :D
    ဆုဆု

    ReplyDelete
  7. မုန္႔လံုးေရေပၚက ခ်က္ခ်င္းလံုး ခ်က္ခ်င္းထည္႔ရင္ပိုေကာင္းမယ္။ ဆုဆုေၿပာမွ သတိရတယ္။ အိမ္မွာ အုန္းသီးတစ္လံုး၀ယ္ထားတယ္။ ထန္းလွ်က္၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ အဆင္သင္႔ပဲ။ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းသြားမဲ႔ေန႔ ယူသြားဦးမယ္။

    ReplyDelete
  8. အိမ္ က အေမ ကို ph ဆက္ ေၿပာ္ တာ အေမ ဆို တာ ရယ္ လိုက္ တာ။ အမ ေၿပာ္ သလို ပဲ ခ်က္ခ်င္း လံုး ၿပဳတ္ ရ တယ္တဲ့။။။ ဒီတေခါက္ experiment မေအာင္ ၿမင္။။ တြတ္ပီ ဒီေန့ကံ မေကာင္း ပါ။။ :)

    ReplyDelete
  9. သားခ်ိဳApril 15, 2012 at 1:38 PM

    မုန္႔လံုးေရေပၚ စားခ်င္လို႔ တီတီဆိြနည္းအတိုင္း လုပ္စားလိုက္တယ္.. အဆင္ေျပတယ္..
    ေက်းဇူးတီဆိြ.. =)
    ေပ်ာ္ရႊင္စရာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ..

    ReplyDelete